Rippikoulu

Rippikoulu on evankelisluterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita.

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Suomalaisten 15-vuotiaiden nuorten rippikoulunkäyntiprosentti on suurempi kuin kirkkoon kuuluvien. Jos olet mennyt 6-vuotiaana kouluun, voit anoa mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana samaan aikaan luokkakavereittesi kanssa. Yhtä hyvin voit käydä riparin vuotta myöhemminkin.

Rippikoulun voi käydä omassa seurakunnassa tai jonkin kristillisen järjestön järjestämällä leirillä. Soinissa on vuosittain yksi tai kaksi rippileiriä riippuen ikäluokan koosta.

Tiedustelut: Kirkkoherra Pasi Kilpeläinen 040 547 5470, pasi.kilpelainen(at)evl.fi

KUTSUKIRJE VUODEN 2021 RIPPIKOULUUN SOININ SEURAKUNNASSA:

Soinissa 22.10.2020

Hei SINÄ

ja rippikouluikäisen vanhemmat/huoltajat!

Täytät ensi vuonna 15 vuotta. Tervetuloa rippikouluun. Ensi vuoden rippikoulun aloitus- ja ilmoittautumispäivä Soinin seurakunnassa on sunnuntaina 15.11. Ensin kokoonnumme kirkkoon klo 18 (Huom. aika) jumalanpalvelukseen. Sen jälkeen on tarjoilua ja tarkempaa tietoa rippikoulusta sekä rippikouluun ilmoittautuminen seurakuntatalolla. Tilaisuus päättyy viimeistään klo 20, ehkä jo aiemmin. On todella tärkeää, että tulet paikalle. Ja vanhemmat/huoltajat mukaan, ainakin yksi!
Huom. Soinin seurakunnan jäsenet: Vaikka aikoisit ehkä käydä rippikoulun/leirin muualla, tule silti 15.11., koska ns. seurakuntaan tutustumisjakson suoritat kuitenkin omassa seurakunnassasi ja siitä sovitaan 15.11.
(Katso voimassa olevat turvaohjeet alempana.)

Ensi vuonna Soinin seurakunnassa järjestetään yksi rippikoulu. Talven ja kevään aikana on useita yhteisiä kokoontumisia. Ne ovat tärkeä osa rippikoulua. Saat näistä tarkemman ohjelman 15.11. Rippikouluun kuuluu edelleen myös omatoimisesti tehdyt käynnit seurakunnan tilaisuuksiin ja niistä kerättävät merkinnät riparikorttiin, jonka saat myös 15.11.

Leirijakso on tarkoitus pitää Lauttosen leirikeskuksessa to 1.7. - to 8.7.21 ja konfirmaatiomessu Soinin kirkossa sunnuntaina 11.7.21 klo 10.

Rippikoulussa saat omaksesi Raamatun ja Virsikirja/katekismuksen. Ruokamaksu leiristä on 90 euroa. Muuten rippikoulu on sinulle maksuton.

HUOM. Aloituspäivässä 15.11. on mahdollisuus esittää toiveita rippikoulun toteutuksen suhteen.

Jos et millään pääse paikalle 15.11., ole yhteydessä minuun ennen yhteistä tapaamista. Samoin jos sinulla tai vanhemmillasi/huoltajillasi on jotain kysyttävää, olkaa rohkeasti yhteydessä.

Siunausta, voimia ja varjelusta syksyysi!

Ripariterveisin

Pasi Kilpeläinen
pappi
pasi.kilpelainen@evl.fi

Soinin seurakunta -Jumalan asialla ihmisiä varten

PS. Voimassa ovat toistaiseksi "normaalit" turvaohjeet (osallistuminen vain terveenä (ei saa myöskään olla epäilystä koronavirukselle altistumisesta), 2 m turvavälit muihin kuin omaan perheväkeen, hyvä käsi- ja yskimis-/aivastushygienia). Lisäksi on hyvä huomioida Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella käytössä oleva THL:n kiihtymisvaiheen maskisuositus.
Kannattaa seurata tietoja mahdollisista muutoksista seurakunnan nettisivuilta (www.soininseurakunta.fi) tai Facebookista (soininseurakunta).