Rippikoulu

Rippikoulu on evankelisluterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita.

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Suomalaisten 15-vuotiaiden nuorten rippikoulunkäyntiprosentti on suurempi kuin kirkkoon kuuluvien. Jos olet mennyt 6-vuotiaana kouluun, voit anoa mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana samaan aikaan luokkakavereittesi kanssa. Yhtä hyvin voit käydä riparin vuotta myöhemminkin.

Rippikoulun voi käydä omassa seurakunnassa tai jonkin kristillisen järjestön järjestämällä leirillä. Soinissa on vuosittain yksi tai kaksi rippileiriä riippuen ikäluokan koosta.

Tiedustelut: Kirkkoherra Pasi Kilpeläinen 040 547 5470, pasi.kilpelainen(at)evl.fi

Kutsukirje vuoden 2022 rippikouluun (jaettu Soinin Yhtenäiskoulussa Soinin seurakunnan ko. rippikouluikäluokalle):

Soinissa 8.9.2021

Hei SINÄ

ja rippikouluikäisen vanhemmat/huoltajat!

Täytät ensi vuonna 15 vuotta. Tervetuloa rippikouluun!

Ensi vuoden rippikouluun ilmoittautumispäivä Soinin seurakunnassa on torstaina 30.9.21 klo 17.30-19 Soinin seurakuntatalolla. Seurakuntatalolla on tuolloin seurakunnan Olohuone avoinna kaikille klo 17-20. Täyttäkää ensi Olohuoneessa rippikouluun ilmoittautumislomake (joita on saatavana 30.9. paikan päällä). Sen jälkeen yksi rippikoululainen vanhempineen/huoltajineen palauttaa ilmoittautumislomakkeen rippikoulusta vastaavalle papille eli Pasi Kilpeläiselle (kaikkien ei kannata tulla klo 17.30, koska on siis liukuva aika, yksi kerrallaan, eikä ole yhteistä ohjelmaosuutta).
On todella tärkeää, että tulet paikalle. Ja vanhemmat/huoltajat mukaan, ainakin yksi!
Saat 30.9. myös rippikoulun aikataulun ja oman riparikortin merkintöjen keräämistä varten.

Huom. 1: Vuoden 2022 Soinin seurakunnan rippikouluun otamme vain Soinissa asuvia nuoria.
Huom. 2: Jos olet menossa muualle rippikoululeirille (esim. järjestöjen riparit), käyt kuitenkin talvikauden osuuden rippikoulusta Soinin seurakunnassa. Tule siis paikalle 30.9. Ilmoittaudu sen lisäksi sille rippikoululeirille, jolle aiot mennä.

Rippikoulun aikana saat omaksesi Raamatun ja Virsikirja/katekismuksen. Ruokamaksu leiristä on 90 euroa. Muuten rippikoulu on sinulle maksuton.

Jos et millään pääse paikalle 30.9., ole yhteydessä minuun ennen 30.9. ilmoittautumispäivää. Samoin jos sinulla tai vanhemmillasi/huoltajillasi on jotain kysyttävää, olkaa rohkeasti yhteydessä.

Siunausta, voimia ja varjelusta syksyysi!

Ripariterveisin

Pasi Kilpeläinen
pappi
pasi.kilpelainen@evl.fi