SOININ SEURAKUNNAN LÄHIAJAN TOIMINTA, ELI NS. KIRKOLLISET ILMOITUKSET

 

Tervetuloa Soinin kirkkoon jumalanpalveluksiin ja seurakuntatalolle muihin tilaisuuksiin paikan päälle. Osa jumalanpalveluksista katsottavissa myös Soinin seurakunnan Facebookin kautta.

Kirkon kellotapulin edessä on Suomen ja tiettävästi koko maailman ainut vanha vaivaisakka.

Pe 26.11. klo 18 Marraskuun kuukauden konsertti kirkossa: Samuli Luomaranta, laulu ja kitara. Vapaa pääsy. Kolehti Soinin seurakunnan musiikkityöhön.
Klo 19 Nuorten vaikuttajaryhmän aloitus srk-talolla. Tervetuloa kaikki 16-34-vuotiaat pohtimaan Soinin seurakunnan tulevaisuutta. Tarjoilua.

Su 28.11. klo 10 Hoosianna-perhekirkko, Lapsikuoro, päiväkerholaisia, Maarit Hosionaho, Pasi Kilpeläinen. Puurolounas (sisällä tai ulkona yleisestä tilanteesta riippuen).
Klo 15 Soinin soittokunnan joulukonsertti kirkossa. Vapaa pääsy.

Ti 30.11. klo 18 Naisten Raamis srk-kodilla.

To 2.12. klo 10 Sleyn adventtimyyjäiset srk-talolla.
Klo 19 Kirkkovaltuuston kokous srk-talolla.

Su 5.12. klo 10 Messu.

Ma 6.12. klo 10 Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus, jonka jälkeen seppeleenlasku sankarihaudoilla. Kahvitarjoilu klo 11.15 alkaen ja itsenäisyyspäivän juhla klo 12 srk-talolla.

Lapset ja lapsiperheet:

Su 21.11. Klo 15 Synttärit 4 ja 5 vuotta tänä vuonna täyttäville perheineen kirkossa, Taika-Petteri ja Jakke-jääkarju. Tarjoilut srk-talolla.

To 25.11. Klo 10 Perhekerho srk-talolla, LOunas.

To 2.12. klo 10 Perhekahvila Nuopparilla.

Pe 3.12. klo 18-20 Donkkis alakouluikäisille kirkossa ja seurakuntatalolla. Ota mukaan karkki-, porkkana- tai sipsipussi ja iloista mieltä!
 

Päiväkerhossa seurakuntatalolla leikitään, askarrellaan, hiljennytään ja tietysti syödään eväät. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: 045 652 6820, piia.leppanen@evl.fi (Päiväkodissa pidettäviin kerhoihin ilmoittaudutaan päiväkodin kautta.)

Nuoret: Uusi isoskoulutus on alkanut. Vielä ehtii mukaan! Ilm. Pasi K. 040 547 5470.

Rippikoulu: Vuoden 2022 rippikouluun ilmoittautuminen to 30.9. klo 17.30-19 srk-talolla Olohuone-illan ohessa. Info jaettu koulun kautta. Tied. Pasi K. 040 547 5470.

Musiikki (kts. myös alimpana alla):

Keskiviikkoisin Lapsikuoron (klo 17) ja Kirkkokuoron (klo 18) harjoitukset srk-talolla. Tied.: Maarit Hosionaho 040 194 8366. 

Tiistaisin klo 18 Gospelkuoron harjoitukset srk-talolla. Tied.: Ossi Mäki-Reini 050 338 5778.

Muuta:

La 27.11. Klo 17 Myyjäiset pappilan pihalla. Klo 18 Seurat pappilassa. Tervetuloa, osa tuotosta menee lähetystyön hyväksi.

Seurakunnan Olohuone kaikille. Soinin seurakuntatalo on avoinna torstaisin 16.9.-25.11. klo 17-20 seurakunnan Olohuoneena kaikille (os. Karstulantie 2, Soini). Olohuoneessa voi tavata ihmisiä ja viettää aikaa yhdessä, vaikkapa kahvitellen ja rupatellen, lautapelejä pelaten, darts-tikkaa heittäen. Voi myös olla itsekseen ”ihmisten ilmoilla” lukea lehtiä, tehdä palapeliä tai käsitöitä. Joinain kertoina on lisäksi erityistä ohjelmaa, kuten tietokilpailu, karaoke, opastusta villasukkien kantapään tikkuamiseen yms. Olohuoneen kahvila on avoinna 17.15-19.15 ja sitä pitävät eri ryhmät ja yhdistykset vuorollaan, kahvilan tuotto menee sitä pitävälle ryhmälle. Illan päätteeksi on hartaushetki, joka alkaa noin klo 19.40. Olohuone on aluksi syyskauden kestävä kokeilu, johon on saatu kirkkohallituksen myöntämä avustus seurakuntien kokeilutoiminnan tukemiseksi. Tuntipalkkaisena projektityöntekijänä Olohuonetoimintaa organisoi seurakunnan osa-aikainen lastenohjaaja Piia Leppänen. Olohuone jatkuu myös syksyn jälkeen, jos sille on kysyntää.

 

Kuukauden konsertit Soinin kirkossa

Soinin kirkossa on vuosien varrella ollut monta hyvää konserttia. Pitkään jatkunut koronatilanne on estänyt musiikkitilaisuuksien järjestämistä myös seurakunnissa. Nyt näkymät ovat paremmat ja sitä juhlistaaksemme aloitamme Kuukauden konsertti -konserttisarjan Soinin kirkossa. Syys- ja kevätkaudella on ainakin yksi konsertti joka kuukausi; jos Jumala suo ja yleinen tilanne sen sallii. Joulunajan musiikkitarjonta tulee olemaan runsas ja siitä myöhemmin enemmän omana kokonaisuutenaan. Syyskauden kuukauden konsertit, jotka kannattaa laittaa jo omaan kalenteriin, ovat:

Sunnuntaina 26.9. klo 19 kuullaan urkusävellyksiä maailmalta ja Suomesta. Kanttori Maarit Hosionaho soittaa kirkon lähes 100-vuotiailla Kangasalan urkutehtaan valmistamilla uruilla mm. Buxtehuden, Bachin ja Kuusiston musiikkia. Vapaa pääsy. Maksullinen käsiohjelma vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseen Soinissa seurakunnan diakoniatyön kautta.

Perjantaina 8.10. klo 19 Mies ja kitara -konsertissa sairaalapappi Raimo "Musti" Lähteenmaa laulaa countrygospelia suomeksi ja juttelee laulujen välissä siitä, mikä ilahduttaa ja lohduttaa ihmissydäntä. Luvassa on mm. pari Johnny Cashin laulua suomeksi käännettynä. Vapaa pääsy. Kolehti seurakunnan diakoniatyöhön.

Marraskuun konsertissa pe 26.11. klo 18 esiintyy laulaja ja lauluntekijä Samuli Luomaranta, joka toimii ”päivätyössään” nuorisotyönohjaajana, mutta kiertää myös paljon musiikkikeikoilla joko itsekseen trubaduurina tai Kotiinpalaajat-bändinsä kanssa. Luomarannan ja Kotiinpalaajien kappaleita ovat mm.: Luotu ja lunastettu, Pienen pojan eväät ja Vesitornille. Vapaa pääsy. Kolehti seurakunnan musiikkityöhön.

 

Joulukonsertteja Soinin kirkossa

Syksymmällä joulukonserttitarjonta Soinin kirkossa näytti todella runsaalta. Huonontunut k-tilanne on pakottanut osan järjestäjistä perumaan suunnitteilla olleet konsertit. Mutta onneksi kaksi joulukonserttia on toteutumassa.

Lauantaina 11.12. klo 19 joulukonsertissa esiintyvät Seeli Toivio, laulu ja sello sekä Maarit Hosionaho, piano ja sello. Konserttiin on vapaa pääsy, maksullinen käsiohjelma. Voidaan sanoa, että Seeli ja Maarit ovat saaneet suuren musikaalisuuden lahjan Luojalta ja että he ovat tuota lahjaansa myös kehittäneet ja käyttävät sitä monissa tilanteissa ihmisten iloksi ja Jumalan kunniaksi.

Eve & Ossi julkaisee joululevyn ja lähtee kiertueelle joulun alla armon vuonna 2021. Joulukiertueen konsertti ”Jumala on ihmisten luona” kuullaan myös kotiseudulla, Soinin kirkossa torstaina 16.12. klo 19. Tämän tekee mahdolliseksi Alajärven Osuuspankki, joka tarjoaa konsertin ja haluaa siten tuoda hyvää joulumieltä kaikille. Konsertissa kuullaan sykähdyttäviä, kauniita, lempeitä, svengaavia ja mieltä lämmittäviä elämyksiä. Duon vahvistuksena soittaa kaksi suorastaan legendaarista muusikkoa: joululevyn tuottanut ja äänittänyt kitaristi Sami Asp sekä niin ikään levyllä vieraillut basisti Mikko Löytty. Uuden joululevyn voi ostaa ostaa itselleen ja lahjaksi konsertin jälkeen.

 

Soinin seurakunta – Jumalan asialla ihmisiä varten