Uskottu, Toivottu, Rakastettu - Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit 20.11.2022

Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Soinin seurakunnassa luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi:

• seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista
  • rakennushankkeista
  • avustuksista
  • monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista.
  • seurakunnan toiminnan painotuksista
  • seurakunnan tilojen käytöstä

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on päättynyt. Soinissa määräaikaan mennessä jätettiin vain yksi hyväksytty valitsijayhdistyksen ehdokaslista, jossa oli tarvittava määrä kirkkovaltuustoon vaadittavia jäseniä sekä varajäseniä.  Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että seurakunnassa on sopuvaalit eli seurakunnan päättäjät ovat listalla olevat henkilöt.  Soinin seurakunnan vaalilautakunta kokoontui 3.10. klo 18 ja hyväksyi lopullisesti perustamisasiakirjat.

Sopuvaalit Äänestystä ei tarvita

Soinin seurakunnassa ei sopuvaaleista johtuen järjestetä seurakuntavaalien ennakkoäänestystä tai varsinaisen vaalipäivän äänestystä. Seurakunta kuitenkin tarjoaa ennakkoäänestysmahdollisuuden seudulla oleville ulkopaikkakuntalaisille 8. - 12.11.2022 klo 9.00-18.00 Soinin seurakunnan kirkkoherranvirastossa. Karstulantie 2, 63800 Soini.

Soinin seurakunnan SEURAKUNTA LÄHELLÄMME ehdokaslista

Varsinaisetjäsenet

Aho, Minna

Aho, Susan

Halla-aho, Ano

Keski-Mäenpää, Kati

Kiviaho, Marju

Koivisto, Lena

Korpela, Anna

Koskinen-Jousmäki, Rebekka

Laitila, Satu

Manninen, Veli-Matti

Nukarinen, Irma

Patama, Pentti

Rannila, Maija

Ritala-Latvala, Satu

Sironen, Katariina

Varajäsenet:

Alatalo, Sirpa

Keisala, Sointu

Seurakuntavaalien valtakunnallinen sivusto kertoo kaiken oleellisen seurakuntavaaleista:  https://www.seurakuntavaalit.fi/

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022